fredag 31. mai 2013

Refleksjon, Fri Plattform

Vi har nå fem uker jobbet med ett nytt prosjekt. Vi skulle lage et produkt som skulle presentere medier og kommunikasjon på Vågen VGS. Det er her "fri platform" kommer inn i bilder, vi kunne velge selv om vi vil lage film eller lage noe innen foto, eller lage noe grafisk. Vi kunne for eksempel lage en film om hvordan det er å være elev på Vågen, eller lage en tutorial som viser noe av det vi lærer. Dette produktet skal vises fram til ungdomsskole elever fra 8 til 9ende klasse når de kommer på besøk. 

Vi skulle også gjennom denne prosessen blogge gjevnlig, men det må jeg ærlig innrømme at jeg ikke har vært så alt for flink til. En tredje ting vi fikk i oppgave var å å fylle ut en produksjonsplan. Det er for at lærerene skal vite hva vi gjør og har planlagt, men den var like god for min del. Den ga meg en fin oversikt over hva jeg skal gjøre til hvilket tidspunkt osv. Den hjalp meg også å huske innleveringer og tidsfrister. 

Jeg valgte en platform men beveget  meg likevel inn på en annen platform også. Jeg valgte foto. Min idèe gikk ut på å lage en "katalog" med bilder av Vågen. Vise fram skolen, men også ha med bilder som viser elever som går på medielinja i aksjon, sånn at ungdomsskole elevene får et innblikk via foto hva vi på media driver med. Men med tanke på at jeg skal lagde en "katalog" tråkket jeg innom grafisk når jeg skulle lage layout osv. 

Grunnen til at jeg lagde dette produktet er fordi jeg selv synes det er veldig interessant å bla i brosjyrer med bilder. Det kunne jo også vært gøy å lage en film, men jeg tror jeg klarer å få vist fram skolen på best mulig måte gjennom bilder. Jeg vil vise ungdomskole elevene hvor fin denne skolen er og hva den har og tilby. Da tenker jeg på rommene, kantina, utstyr osv.
Men jeg vil også vise elevene hva vi jobber med på media og kommunikasjon. Jeg tenker å fokusere mest på MK linja, og ta bilder av folk som lager film, som tar bilder og litt annet forskjellig. Men tror også jeg kommer til å ta litt bilder av dansere og skuespillere.


Gjennom disse ukene har jeg i den første perioden planlagt nøye hva jeg skulle ta bilder av og hvor location skulle være og når jeg skulle ta bildene. I begynnelsen tenkte jeg ikke veldig mye på layout. Neste skritt i prossessen var jo å ta bildene. Dette syntes jeg gikk veldig bra, for jeg følte jeg fikk bildene bra med en gang. Etter jeg hadde tatt alle bildene så måtte jeg jo redigere dem, det var heller ingen stor utfordring fordi jeg redigerte bildene i camera raw, et program som jeg er vandt til. Når jeg hadde valgt ut og redigert alle bildene begynnte jeg å tenke på oppsett, og hvordan katalogen min skulle se ut. Det var dette jeg syntes var mest utfordrende, fordi jeg jobbet i Indesign, et program som jeg syntes er veldig avansert og vanskelig. Men med hjelp fra lærere lagde jeg en brosjyre som jeg er strålende fornøyd med. 

Brosjyren min ble veldig lik sånn som jeg hadde tenkt at den skulle være, men hadde i bunn og grunn tenkt å ta mer bilder av rommene og utstyr og bilder og informasjon fra de andre linjene, men jeg følte ikke det passet seg med tanke på at jeg går på media og ville representere medier og kommunikasjon på Vågen vgs. Men har skrevet hvilke andre linjer vi har. Har også to sider med litt dansebilder, og ferdige produkter fra MK og DH.

Personlig syntes jeg at jeg har greid å gjennomføre oppgaven med å nå ut til målgruppen min ganske fint. Har med enkle fine språklige bilder, og ikke en vanskelig tekst full av fagord som er vanskelig og forstå for nybegynnere. Så finner egentlig ingen store støykilder når det kommer til målgruppen min. Men jeg mener at selve bildene og informasjonen kan være en støykilde for mennesker utenfor min målgruppe, folk som ikke intereserer seg for medie overhode. 

Ved å lage denne katalogen vil jeg jo vise hvor gøy det er å gå medie på Vågen og hvor mye du lærer. Så budskapet mitt er jo, for å lære mest og ha det kjekkest så søk Vågen vidergående. 

Jeg synes denne perioden har vært utrolig gøy, for jeg har fått jobbe med det jeg liker best å ta bilder, og vært veldig selvstendig. Jeg har også lært veldig mye i Indesign som jeg kan ta med meg videre. Som sagt tidligere så er jeg utrolig fornøyd med brosjyren min, men visst jeg skulle gjort noe annderledes så ville jeg tatt med mer stoff og bilder fra de andre linjene og fordypet meg litt i det. Men hvis jeg ser bort ifra det så er det ingenting jeg ville gjort annerledes. 


torsdag 30. mai 2013

Ferdig Produkt


Etter noen uker med planlegging, fotografering, redigering å jobbing er jeg endelig ferdig med produktet mitt. Som nevnt tidligere så skulle jeg lage en brosjyre om noen linjer på Vågen vgs med hovedfokus medier og kommunikasjon. Jeg valgte å vise frem bilder fra medielivet, katina, og litt dans og litt produkter som andre linjer også har laget. 
Her er altså min brosjyre digitalt:
( Sidene skal være todelt, under har vi forside og bakside)




mandag 13. mai 2013

Produksjonsplan

Som jeg har blogga om tidligere skulle vi også i denne oppgaven lage en produksjonsplan. 
Her er min plan for denne perioden: 






Prefleksjon



Vi skal nå fem uker fremover jobbe med ett nytt prosjekt. Vi skal lage et produkt som skal presentere medier og kommunikasjon på Vågen VGS. Det er her "fri platform" kommer inn i bilder, vi kan velge selv om vi vil lage film eller lage noe innen foto, eller lage noe grafisk. Vi kan for eksempel lage en film om hvordan det er å være elev på Vågen, eller lage en tutorial som viser noe av det vi lærer. Dette produktet skal vises fram til ungdomsskole elever fra 8 til 9ende klasse når de 
kommer på besøk. 

Vi skal også gjennom denne prosessen blogge gjevnlig. En tredje ting vi har fått i oppgave å gjøre er å fylle ut en produksjonsplan. Det er for at lærerene skal vite hva vi gjør og har planlagt, men den er like god for min del. Den gir meg en fin oversikt over hva jeg skal gjøre til hvilket tidspunkt osv. Hjelper meg også å huske innleveringer og tidsfrister. 

Jeg har valgt en platform men likevel beveger jeg meg inn på en annen platform også. Jeg har valgt foto. Min idèe går ut på å lage en "katalog" med bilder av Vågen. Vise fram skolen, men også ha med bilder som viser elever som går på medielinja i aksjon, sånn at ungdomsskole elevene får et innblikk via foto hva vi på media driver med. Men med tanke på at jeg skal lage en "katalog" trår jeg litt innom grafisk når jeg skal lage layout osv. 

Grunnen til at jeg lager dette produktet er fordi jeg selv synes det er veldig interessant å bla i brosjyrer med bilder. Det kunne jo også vært gøy å lage en film, men jeg tror jeg klarer å få vist fram skolen på best mulig måte gjennom bilder. Jeg vil vise ungdomskole elevene hvor fin denne skolen er og hva den har og tilby. Da tenker jeg på rommene, kantina, utstyr osv.
Men jeg vil også vise elevene hva vi jobber med på de forskjellige linjene. Jeg tenker å fokusere mest på MK linja, og ta bilder av folk som lager film, som tar bilder og litt annet forskjellig. Men tror også jeg kommer til å ta litt bilder av dansere og skuespillere.


Nå har jeg jo ikke lagt brosjyren min enda, men jeg tenker jo å bruke foto og litt grafisk for å få frem mitt budskap. Som i bunn og grunn er å få elever til å søke på Vågen vgs. 

torsdag 2. mai 2013

Fri Platform


Vi skal nå fem uker fremover jobbe med ett nytt prosjekt. Vi skal lage et produkt som skal presentere medier og kommunikasjon på Vågen VGS. Det er her "fri platform" kommer inn i bilder, vi kan velge selv om vi vil lage film eller lage noe innen foto, eller lage noe grafisk. Vi kan for eksempel lage en film om hvordan det er å være elev på Vågen, eller lage en tutorial som viser noe av det vi lærer. Dette produktet skal vises fram til ungdomsskole elever fra 8 til 9ende klasse når de kommer på besøk. 


Vi skal også gjennom denne prosessen blogge gjevnlig. En tredje ting vi har fått i oppgave å gjøre er å fylle ut en produksjonsplan. Det er for at lærerene skal vite hva vi gjør og har planlagt, men den er like god for min del. Den gir meg en fin oversikt over hva jeg skal gjøre til hvilket tidspunkt osv. Hjelper meg også å huske innleveringer og tidsfrister. 

Jeg har valgt en platform men likevel beveger jeg meg inn på en annen platform også. Jeg har valgt foto. Min idèe går ut på å lage en "katalog" med bilder av Vågen. Vise fram skolen, men også ha med bilder som viser elever som går på medielinja i aksjon, sånn at ungdomsskole elevene får et innblikk via foto hva vi på media driver med. Men med tanke på at jeg skal lage en "katalog" trår jeg litt innom grafisk når jeg skal lage layout osv. 




onsdag 17. april 2013

Storyboard

I dag har jeg jobber med storyboardet mitt. Syntes egentlig dette var litt vanskelig med tanke på at jeg ikke hadde alt av filmen planlagt skritt for skritt. Men er fornøyd med resultatet, men tror jeg kommer til å forandre på noe av det. Slutten er heller ikke helt ferdig.

Her er mitt storyboard: 








torsdag 11. april 2013

Selvvalgt Tema

Som jeg har skrevet tidligere fikk vi i oppgave å lage en digital fortelling med et tema fra mediehistorien. I den forbindelse har jeg valgt å lage en film om selve filmhistorien. I filmen tenkte jeg å ta med litt om forskjellige sjangrer som fantes helt når film begynte. Fortelle litt om hvordan kvaliteten og innhold og vise fram filmklipp. 

For å få en liten oversikt kan jeg sette det opp slik: 

TEMA:  Filmhistorie  UNDERTITTEL: Fra fortid til nåtid



Bildet hentet fra google.







Produksjonsplan

Her er min produksjonsplan for denne perioden. Er litt usikker på om jeg kommer til å følge planen til punkt å prikke, men nå har jeg vertfall et utgangspunkt.







onsdag 10. april 2013

Mediehistorie

Vi har fått i oppgave å lage en film om noe innen medie historien. Vi kan selv velge hvilket tema vi vil ha om. Det vil altså si at vi skal lage en digital fortelling der vi skal formidle innformativt innhold om selvvalgt tema på en fin og underholdende måte. 


Vi skal skrive et manus på ca 300 ord på engelsk som vi skal ha med i denne filmen. Vi skal ta opptak når vi leser dette manuset på engelsk. 
På slutten av denne perioden skal vi også skrive en refleksjon på engelsk der vi skal skrive om selve arbeidsprosessen og resultatet.


Det vil altså si at vi får karakterer både i mediefagene og engelskfag.



Bilder hentet fra google.

fredag 5. april 2013

Filmprosjekt

I nå 5 uker har vi hatt en PTF- periode. Vi kunne velge å fordype oss i noe, der vi fikk valg i Meta, grafisk, lyd og film. Der endte jeg opp på film. Jeg gikk sammen i gruppe med 3 andre jenter. Vi fikk litt frihet til å velge hvilken oppgave vi skulle ha innen film, men vi måtte ha med en konflikt. Vi endte opp med å gjøre noe litt annerledes. Nemlig å lage en musikkvideo. 

Vi valgte å lage musikkvideo til Resistansen av Kaizers Orchestra. Vi tenkte å lage en historie i filmen, som handlet om mord, makt, damer, penger og oppgjør. 
Vi filmet hele videoen i kjelleren på KinoKino. 
Perioden gjennom disse fem ukene har vært litt turbulent. Det har både vært stress og diskusjoner men også veldig gøy. Vi brukte mest tid på å planlegge filmen steg for steg, finne lokale og rekvisitter, og brukte vel egentlig bare to dager på å filme. Redigeringen gikk også relativt glatt, men vi har funnet en del ting som vi mener vi kunne gjort annerledes og redigert bedre. 


Vi kontaktet manageren til Kaizers mange ganger, men han ga oss aldri den tilbakemeldingen han skulle, så derfor kan vi ikke legge ut videoen.


Litt vente mat.






Styling av skuespillerne



Screenshot av noen scener fra filmen.

Alt i alt, en veldig kjekk periode hvor jeg har lært mye.






fredag 25. januar 2013

Ferdig Produkt

Da har jeg tatt bilder, redigert og satt sammen bildene. 
Her er det det ferdige bildet. Det jeg ville gjort annerledes på dette bildet, er å gjort hårfargen mer naturlig. Men ellers er jeg veldig fornøyd og synes det ligner på Lille My. 


Her er gif- en min. Denne ble jeg veldig fornøyd med, men også på denne er det et par-tre ting jeg kunne gjort annerledes og mer nøye.
Men alt i alt er jeg veldig fornøyd og synes denne to ukers perioden har vært veldig gøy og lærerik. Likte også det at vi fikk disponere tiden selv. 

torsdag 24. januar 2013

øvingsoppgave: cinemagraph

Gjennom denne perioden har vi også fått i oppgave å ta bilder til en cinemagraph oppgave. Cinemagraph er nesten som en film, sammensatt av en serie med bilder. Da kan en detalj eller flere detaljer bevege seg, mens andre ting kan stå stille. 
Jeg missforstod øvingsoppgaven, så jeg tok prøvebildene i feil kostyme. 




Målet mitt var at bare øynene skulle bevege seg, men det gikk ikke helt slik jeg ønsker. Og i og med at dette var en øvingsoppgave, bruker jeg ikke for mye tid på å redigere det riktig. Skal prøve å få dette skikkelig til i den skikkelige oppgaven.

Hvem er Lille My


I mitt fotografi trenger ikke nødvendigvis lille My være 16 år, men hun har blitt en eldre jente. Som jeg har nevnt i forrige innlegg skal My´s personlighet være en helt annen. Hun skal være kjempe glad og stråle, og dette vil jeg skal komme fram på bildet. Det er dette som skal være det overraskende elementet. Jeg har funnet en perfekt location som også minner om stedet hvor mange handlinger finner sted i selve serien. 
Her skal hun sitte på bakken med noen nyplukka blomster, være glad og smile. 


Her er et skikkelig prøvebilde på riktig location, men med feil modell og rekvisitter.
Det som skal karakterisere at det er Lille My er mest av alt kostyme. Hun skal ha på seg en veldig lik kjole, men likt tilbehør og hår. Location er også med på å vise at det er lille My. I serien er My ofte og leker ved en elv og en bro.

fredag 18. januar 2013

LILLE MY

Jeg har valgt jenta Lille My som er kjent fra "Mumitrollet" å bruke i oppgaven. Jeg jobber forsatt med å finne en bra location som kan forbindes med Mumidalen. 
Jeg har planlagt at det overraskende elementet skal være Lille My´s personlighet. Hun er jo kjent for å være en sta og liten hissigpromp. I bildet mitt skal jeg prøve å få fram at My har en glad sjel. At hun liker blomster og fint vær, og er superglad.




Jeg funnet fram kostyme, og vet hvordan sminke og hår skal være. Og det er nettopp dette som skal karakterisere My.  Men som sagt så vet jeg ikke helt hvor jeg skal ta bilde, men miljøet skal være pent og rent. 

Her er et av prøvebildene. Modellen har ikke på seg riktig kostyme. Her har jeg grovt prøvd meg på å farge håret på modellen i photoshop. 



Gull og grønne skoger du liksom

Denne uka ble vi introdusert for en stor oppgave som går over to uker. Vi skal velge en barnebok eller barnefilm karakter som er menneskelignende. Men i denne oppgaven skal vi tenke oss at denne karakteren har for eksempel blitt 16 år.
 I et fotografi skal vi få fram hva som har skjedd, hvordan har karakteren det nå, og i tillegg skal vi ha med et overraskende element.