fredag 7. desember 2012

Magasinforside


Som jeg har nevnt tidligere har vi foto denne uka. 

Så her kommer det siste bildet mitt. Dette bilde skulle handle om kontraster. Jeg prøvde ut litt forskjellige ting, men endte opp med fattig og rik. Men det er også litt andre kontraster, shabby/fin, glad/sur, skitten/ren og krøllet hår/rett hår. 




En annen oppgave vi har holdt på med er å lage en magasinforside. Jeg har tidligere på bloggen lagt ut ideene mine til denne oppgaven. Jeg endte på julebaking bilde.
Her ser dere mitt bilde uredigert :




Det første og viktigste jeg måtte gjøre på redigeringen var å få bort gulfargen. Etter dette stilte jeg på kontraster og skygger, og prøvde og framheve et sunt ansikt med glød i. Og selvfølgelig nisselua som symboliserer at det er jul og julebaking om står på menyen. 



 Etter jeg følte redigeringen var fin, var neste skritt å lage dette til en magasinforside. Jeg begynte med og finne opp en overskrift. Etter dette bare peiset jeg på med overskrifter og prøvde å finne opp ting som vil tiltrekke folk til å kjøpe bladet. Jeg prøvde ut masse forskjellige ting men her er det jeg kom fram til:


Jeg synes dette har vært en kjekk uke, og jeg har lært nye ting. Og jeg ble veldig fornøyd med resultatet.

onsdag 5. desember 2012

Rules Of Third


Denne uka har vi fått noen øvingsoppgaver innen foto. Vi skulle ta et eller flere bilder som viser hvordan mange ting sammen kan lage en form. Oppgave nummer to var å ta et bilde som viser rules of third. Rules of thirds handler om hvor du plasserer motivet.
 For mange som tar bilder er det vanlig og plassere motivet mitt i bildet. Så tenk deg da at du deler opp bildet i like deler med to horisontale og to vertikale linjer. Så tenker du deg hvor de krysses, i et av disse kryssene plasserer du motivet ditt.
Her har dere mine bilder: 




Idè til forsidemagasin


Vi fikk i oppgave og lage 3 ideer som vi kunne ha som forside på et magasin. 

Her er mine forslag til magasin forside:

1    Sminke forside, her tenkte jeg nærbilde av en jente. Skal ha overdrevet kraftig med sminken, men samtidig fint. Det skal være tydelig at bladet eller artikkelen handler om sminke. Tenkte jeg skulle lage "rock" sminke. Målgruppe her er 16-30 år.
      
  2  Trenings forside. Bilde tenker jeg skal bli tatt Toppformtreningssenter.          Tenker at modellen kan stå for eksempel i planken og bli fotografert.          Kan kanskje også ha vekter, eller bli fotografert på manual. Her er målgruppen egentlig alle. 

3    Julebaking er min tredje idè. Jente med nisselue og fine klær som baker pepperkaker.  Fotografering mens hun baker og når hun er ferdig, Viser frem pepperkakene på brett. Hjemmekoselig miljø. Målgruppen er egentlig alle som liker å bake eller kanskje som trenger hjelp, alle aldre og kjønn. 


fredag 30. november 2012

Intervju, Thea Skjelbred


I denne journalistikk perioden skulle vi finne en ildskjeld som vi kunne intervjue. Jeg valgte Thea som går i klassen min. Hun trener et håndball lag frivillig.  Jeg reiste med tog til Egersund for å være med Thea på trening. 
Her her det ferdige resultatet : 



Jeg synes dette har vært noen kjekke uker. Jeg har lært masse nye ting, og fått prøvd meg ut som journalist. Noen utfordringer har det vært, men har som oftest gått bra.
Det som kjennetegner et portrett intervju er at personligheten til objekter kommer fram. Du blir kjent med personen.

mandag 5. november 2012

Skoleprosjekt #2

Sist uke fikk vi en ny oppgave. Vi skulle lage en film med en dialog. Jeg og mette var skuespillere og skulle lære oss et manus. Det gikk greit å filme, men redigeringen var vanskelig fordi klippene var litt ødelagt.  Her er min versjon :


 

onsdag 31. oktober 2012

Skoleprosjekt

Idag fikk vi en øvingsoppgave vi skulle utføre. Den gikk ut på å lage en film. Vi hadde fått "manus", men skulle lage slutten selv. Vi gikk sammen i grupper og samarbeidet å lage klipp, men redigeringen sto vi for selv.
Her er min versjon : 

Regi : Malin og Henrik
Lyd : Thea
Script : Gina og Mette
Skuespillere : Marie og Helena

fredag 19. oktober 2012

PIKTOGRAMMER

Denne uken fikk vi i oppgave å lage pikto grammer. Et piktogram er et bilde som er forenklet som enkelt skal forklare eller symbolisere et bilde eller begrep. Det finnes piktogrammer som er internasjonale, det vil si at de er kjent over hele verden.
Jeg hadde fra før valgt å lage piktogrammer som passet inn på en cruise skip.
Før vi begynte på den oppgaven skulle vi lage fem skisser i forskjellige formater : 

Her ser dere mine skisser av en cocktail : 




 Jeg valgte å lage piktogrammer for badeplass ( basseng ), drink som representerer en bar og en seng som skal vise hvor det er soveplasser. 
Her er mine endelige pikto grammer : 





onsdag 3. oktober 2012

Fotomontasje; Prøvebilder


ARBEIDSPLAN: 







Min første ide som jeg laget en skisse av var en båt med mannskap. Her tenkte jeg at vi har en som holder på med å ta inn/ut flagget.  En annen som tar inn/ut en fender. Har tegnet en tredje karakter som holder på å styre med fortøyningene. Har også valgt å ta med en som står å spyler vinduet på båten. Og til slutt selvfølgelig en kaptein som står klar å gir ordre.
Denne idèn var jeg ute og tok bilder av, men når det kom til redigering viste det seg at det ble for store komplikasjoner når jeg skulle sette bildene sammen. Det var p.g.a båten vippet for mye på seg. Været var også dårlig.




fredag 21. september 2012

PANORAMA


Bildene jeg brukte ble sletta, så dette bilde har min classmate Julie tatt. Men jeg har redigert bilde sammen.
Dette bildet er ett bilde som er satt sammen av 4 bilder. Av hvert bilde du tar må du ha litt "av det forrige" bilde inni det nye. Så setter du det de 4 bildene sammen i photoshop. 

torsdag 20. september 2012

LUKKERTID

Lukker enheten er en av de grunnleggende enhetene i kameraet som tillater lys å slippe inn i linsa i et begrenset tidsrom. Det foregår noe som vi kaller eksponering i den tiden lukkeren er åpen. 

f/15.0 -  5.0s - ISO 400

Vi brukte lighter til å lage en lyskilde som var i bevegelse. 

f/32.0 - 1.3s - ISO 400

Her brukte jeg også lighter. 
1/500 fikk vi ikke til, så derfor brukte vi noe annet. 




BILDER, MOTLYS

I motlysbilder kan det være så mye lys i bildeflaten at lysmåleren blir lurt til å gjøre sånn at bilde blir mørkt. Det blir en veldig stor kontrast mellom lyset og det motivet du skal ta bilde av. 




  f/16,0 -  1/200 - ISO 400


f/22.0 - 1/1250s - ISO 400




MOTLYS, bruk av reflektor:
f/6.3 - 1/400 - ISO 400

På dette bildet har jeg brukt en reflektor, som reflekterer lyset fra sola tilbake til ansiktet til modellen. 


FOTOGRAFIER


DYBDESKARPHET: 
Dybdeskarphet dreier seg om hva og hvor mye i bilde som skal være skarpt i dybden.


ISO: 800
BLENDER: 4.6
LUKKERTID: 22


ISO: 800
BLENDER: 5,6
LUKKERTID: 22

BRENNVIDDE:

Brennvidde dreier seg om hvor mye du får med i bildet. 
Hvis du ønsker lite brennvidde bør du zoome helt inn, men da bør du samtidig gå lenger bort fra det motivet du skal ta bilde av. 




BRENNVIDDE, PORTRETT:













torsdag 6. september 2012

Medier

Min definisjon på dagsorden er at det er mediene som styrer. Det er mediene som setter dagsorden. De bestemmer hvilke saker som skal ligge øverst, hvilke saker som skal fremheves. Hvilke saker mediene vil at leserne skal være mest opptatt av å følge med på.

Denne uka har det vært mye om Sigrid saken i mediene. Men det har også vært mye om premieren på filmen "Tina & Bettina The Movie". Filmen har premiere på kino 7. september så da har det vært medienes oppgave å få mye pr rundt dette. Slik at det tiltrekkes mange mennesker. De har hatt mange saker der de har intervjuet forskjellige kjendiser osv. De har laget konkurranser om å vinne kino billetter , de har også slengt på en mobiltelefon som du kan vinne. Dette blogger topp bloggerne om. Og sånn forsetter det. Sånn blir sakene større og får mer oppmerksomhet.


onsdag 5. september 2012

Komposisjon







Symmetrisk : Dette bilde har noe symetri i seg, men er ikke helt symmetrisk.




Asymmetrisk : Dette bilde er asymmetrisk for om du deler det i to er det ikke likt på begge sider. 

Rytmisk : I dette bilde er det gjentagelse av husene, som gir bilde noe rytme.