onsdag 10. september 2014

Henri Cartier Bresson

Jeg fikk i oppgave å ha en liten presentasjon om den franske fotografen og kunstneren Henri Cartier Bresson. Han ble født i 1908 og døde i 2004 etter et langt liv som en suksessfull fotograf. Han var en såkalt pioner innenfor fotojournalistikk og startet også opp et verdenskjent fotobryå, kaldt Magnum Photos.




Han var veldig opptatt av å reise rundt i verden for å få erfaring og ta bilder. Når han skulle ta bildene sine hadde han noen punkter han tenkte på. Blant annet å se etter geometri i bildene, eller når han tok bilder. Han var også opptatt av å være diskre når han tok bilder, spesielt av barn. Han mente at de ekte øyeblikkene ble fanget hvis de ikkje visste at han tok bilder. Bresson likte heller ikke å beskjære bildene sine, så han prøvde å ta bildene sine slik at det ikke trengtes.
Et lite funfact om Henri Cartier Bresson er at han gjennom hele sin karriere som fotograf, brukte samme objekt. Nemlig et 50 mm objekt. Han kunne selvfølgelig bruke andre linser hvis han skulle ta spesielle bilder, men når han tok bilder for seg selv brukte han sitt 50 mm objekt.

Som sagt reiste Bresson verden over for å ta bilder, så jeg har lagt ved et knippe av de bildene under:



/Bildene er lånt fra http://www.magnumphotos.com/

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar