onsdag 29. oktober 2014

Oppgave: Lyssetting av produkt

I øktene i sist uke hadde vi en såkalt "sporlek". Vi fikk i oppgave å ta bilde av forskjellige elementer, og bruke lyssettingen på forskjellige måter for å få kule bilder.
Vi hadde 6 poster, hvor det var forskjellige elementer vi skulle ta bilde av. Tre statuer, en glass, en bestikk, en med kiwi og glassplate. Det var helt klart at posten med glassstatuen var vanskeligst.
Jeg jobber sammen med Julie og Lakshana på denne oppgaven :)


Dette er post nummer 1. Vi prøvde først ut litt forskjellige ting, med å bruke lys på siden, men da så vi ikke detaljene på statuen like godt. Så vi endte opp med å sette opp lys rett forran statuen, sånn at vi fikk fint lys på alle detaljer, og vi brukte bare en lyskaster. Vi valgte å brukte svart bakrunn, og la et svart teppe oppå bordet vi brukte. Dette var en av de enkleste postene.


Her er vårt bidrag til Kiwi bilde, post nummer 2. Denne var litt mer utfordrende, men tanke på den ekstra blisten vi måtte koble til. Vi satte opp to stoler med et greit mellomrom mellom seg. Så la vi en gjennomsiktig glassplate mellom stolene. Vi la videre på alle kiwiene og la en hvit isopor plate under. Når vi tok bildene, holdt vi blitsen under glassplata ned mot isopor plata for å få en refleksjon opp mot kiwiene. Brukte ikke noe spesielt annet lys til denne oppgaven. 


Post nummer 3. 
Denne var egentlig også helt grei. Her brukte vi to lyskastere for å belyse fra siden og forfra. Vi slet litt med gjennskinn i glassbiten på statuen. Vi fikk ikke med oss detaljene veldig bra. Men etter litt flytting på lyskastere og ordning med blits, ble resultatet ganske bra. Her brukte vi bare en hvit vegg og en vanlig isopor plate som bord. 


Post nummer 4 var bestikk bilde.
Vi brukte en lyskatser bakfra denne gangen for å få fine skygger som du kan se på bildet. Vi brukte også en defuser foran blitzen for at lyset ikke skulle bli så skarpt. Funket ganske greit. Vi valgte å zome ganske langt inn og ha et nærbilde av bestikket og ikke hele tallerkenen. Fikk litt annerledes lys på denne posten, pga defuseren.


Post nummer 5. 
Dette var en av de kjekkeste postene hvor jeg lærte mer nytt. Istede for å bruke hvite reflektorer, brukte vi svarte. Dette var for å markere sidene på glasset. Bakgrunnen er en vanlig hvit vegg. Vi har stilt opp en lyskaster mot denne veggen, som lyser tilbake på glasset. Vi brukte svarte ark som reflektor på begge sider av glasset. 


Dette er post nummer 6. 
Definitivt den vanskeligste og ikke et bilde jeg er fornøyd med. Prøvde ut mange forskjellige ting med lyset. Prøvde først å sette den rett fram mot den hvite veggen og ha lyskasteren mot veggen. Men jeg syns det ble veldig flatt og kjedelig. Så da prøvde jeg ha sette statuen i en annen vinkel og i tillegg flytte lyskasteren med. Her har jeg ikke satt lyskasteren direkte på statuen, men i en vinkel som gjør at det kommer mer direkte lys på den, enn om lyset hadde vært stilt mot veggen. Valgte å ta bildet i fugle perspektiv. Bildet viser ikke toppen av statuen.


Denne oppgaven er et perfekt eksempel på å vise hvor mange forskjellige måter man kan bruke lys på, og hvilken forskjell det utgjør.


onsdag 22. oktober 2014

Prosjekt i fotohistorie

Da er jeg ferdig med prosjektet vi hadde i fotohistorie. Jeg synes dette har vært et veldig lærerikt prosjekt, hvor jeg blant annet har lært mer om pictoralismen og en ny amerikansk fotograf.
Prosjektet gikk likevel ikke helt problemfritt. Min første utfordring var været når jeg skulle ta bilde til del 2 av oppgaven. Jeg skulle prøve å kopiere et bilde av fotografen Ansel Adams, men like omgivelser, farger osv.. Vannet på bildet til Adams er speilblankt, mens når jeg skulle ta mitt bilde var det mye vind og store bølger, så det gjord det vanskelig for meg å gå helt ned til vannkanten for å få samme vinkel.
Bortsett fra det er omgivelsene og farger relativt like, så jeg vil nok si meg fornøyd.

Ansel Adams sitt bilde

Mitt bilde


Er også ferdig med bilde fra del 1 i oppgaven, der man skulle redigere et bilde med inspirasjon fra pictoralismen. Har valgt å legge på min egen vri, men å faktisk ha et fargerikt bilde, og ikke sepia eller B&W som var vanlig på den tiden. Har blogget om dette bildet før, men her e iallefall det endelige resultatet: 


Jeg avsluttet dette prosjektet med å holde en muntlig presentasjon for lærer hvor jeg fortalte hva jeg har gjort, og hvorfor jeg har tatt de beslutningene jeg har tatt. 
Synes som sagt dette prosjektet har vært veldig gøy!